top of page

Onze jenevers

Jenevers: van een brutaal jonkie tot een vatgerijpte moutwijn

Graag maken wij u deelgenoot van onze liefde voor dit heerlijke vocht, zo typisch voor de Lage Landen. Er valt genoeg over te vertellen en u zult zich bovendien verbazen over het brede scala aan geuren en smaken dat in de verschillende stijlen te ontdekken valt.  Laat ons u aan de hand van uw wensen een of meerdere glaasjes voorzetten, desgewenst met steeds een bijpassend bier. Zo maakt u kennis met een kopstoot op niveau

 

Buiten een spontaan proeverijtje aan de toog kunt u bij ons ook een jeneverproeverij met iets meer diepgang reserveren. Wij laten u in twee uur kennismaken met diverse stijlen en smaken. Aan de hand van zes verschillende jenevers bespreken wij de geschiedenis, productieprocessen, wetgeving en meer. Het is werkelijk een fascinerend drankje dat meer dan de gebruikelijke aandacht verdient.

Jenever in soorten en smaken

Bij veel mensen heerst helaas een negatief beeld van jenever, een drankje dat haar oorsprong vindt in de Lage landen en zelfs in Noord Frankrijk enig bekendheid geniet. Economische ontwikkelingen leiden ooit tot de verkwanseling van dit prachtige product met een grote hoeveelheid goedkope en smakeloze vitriool op de schappen van vele slijters en café's tot gevolg.

 

Met de huidige aandacht voor kwaliteitsdranken is er gelukkig ook meer interesse in de betere jenevers. Wij hebben er een aantal in ons assortiment en kunnen niet wachten u hiermee kennis te laten maken.

 

Jenever kent vele verschijningsvormen: jong, oud, korenwijn etc. en het spectrum aan smaken is zeer breed. Jenvers kunnen uitgesproken kruidig en bitter zijn tot fluweelzacht en zoet. Laat ons u informeren en adviseren.

zilt_WF_CB (11 of 12).png

Uiteraard laten we de jenever vergezeld gaan van diverse bijbehorende, soms contrasterende en soms complimenterende hapjes. Fijn genieten van al het moois, of een inkijkje in de hogere whiskyleer – alles naar uw wens.

 

Een proeverij op maat, op locatie of tijdens een rondvaart? Zegt u het maar; we zijn u overal graag van dienst.

Reserveer voor een
jeneverproeverij

Al vanaf € 36,- schenken wij u een selectie van zes mooie jenevers met daarbij een prachtig glas pilsener en een oer-Hollands selectie hapjes, haring, paling en ossenworst. Wanneer u buitenlandse bezoekers wilt verrassen is dit een echte aanrader. Om u en uw gezelschap de aandacht te geven die u verdient, raden wij u aan te reserveren.

ZILT organiseert regelmatig open proeverijen rond een thema. Houd hiervoor Facebook in de gaten.

bottom of page