top of page

Onze whisky's

300 single malts, blends, Bourbon en Rye

Whisky, whiskey, whiskie, single malt, blended, grain, Bourbon en Rye. Schots, Iers, Amerikaans, Japans, ja zelfs Taiwanees en Nederlands! Het is ons om het even want het is allemaal whisky. Het is wereldwijd het meest gedronken distillaat en thans meer in trek dan ooit. We hebben ze voor de jonge onderzoeker maar ook voor hen die op zoek zijn naar zeldzame en exclusieve whisky's. Voor iedere smaak en voor elk budget hebben wij een interessant assortiment.

Voor elke wens een whisky

Wij delen graag onze kennis van en enthousiasme voor dit prachtige product. Stap gerust een keer binnen en laat het u allemaal smaken. ZILT’s gastheer of gastvrouw van dienst weet bij elke voorkeur of wens een bijpassende whisky van de plank te pakken.

 

We nemen graag uitgebreid de tijd om u te laten proeven en u goed te informeren. Zo kunt u uit ons grote whisky-aanbod altijd de beste, lekkerste of meest bijzondere keuze maken. 

Naast deze spontane proeverijen kunt u bij ons ook terecht voor een meer uitgebreide proefsessie. In twee uur laten we u kennismaken met diverse stijlen en smaken. Aan de hand van zes verschillende whisky’s vertellen wij u met smaak over de geschiedenis, productieprocessen, wetgeving en nog veel meer over deze fascinerende drank.

zilt_WF_CB (11 of 12).png

Uiteraard laten we de whisky vergezeld gaan met diverse bijbehorende, soms contrasterende en soms complimenterende hapjes. Fijn genieten van al het moois, of een inkijkje in de hogere whiskyleer – alles naar uw wens.

Een proeverij op maat, op locatie of tijdens een rondvaart? Zegt u het maar; we zijn u overal graag van dienst.

Reserveer voor een

whiskyproeverij

Vanaf € 39,- schenken wij u een selectie van de mooiste whisky's. Om u en uw gezelschap de aandacht te geven die u verdient, raden wij u aan te reserveren. 

ZILT organiseert regelmatig open proeverijen rond een thema. Houd hiervoor Facebook in de gaten.

Flights

Keuzestress? Whisky flights!

Mevrouw, meneer, stelt u zich eens voor: het is een mooie lange dag geweest en u wenst dit af te sluiten met een klein maar fijne whiskysessie, u heeft iets te vieren en heeft trek in een vloeibaar feestje of u heeft een bepaalde prestatie geleverd dat erom smeekt beloond te worden al is het door uzelf. U wilt uw kostbare drinktijd echter niet verspillen aan het doornemen van ons uitgebreid whiskyassortiment maar staat wel open voor een suggestie. 

 

Precies hiertoe hebben wij voor u een aantal zogenoemde 'whisky flight's' samengesteld; een aantal whiskytrio's elk met een eigen thema en bijpassende naam. Deze zorgvuldig door ons ontworpen composities worden alle geserveerd met een glas water en een drietal hapjes om de zaak net wat meer 'oemph' of, zo u wilt, cachet te geven.

zilt_WF_CB (5 of 5).jpg
bottom of page