top of page

Whisky Flights

Après nous le déluge
€ 76,60

Midleton Very Rare, Yamazaki 12YR, Longrow 18YR

Info

Drie van onze mooiste whisky’s, geïnspireerd door een uitspraak van Madame de Pompadour (1721- 1764) die zich met deze woorden na de slag bij Rossbach in 1757 buitengewoon bezorgd toonde.

Als eerste presenteren wij u de Midleton Very Rare; een heerlijk soepele Ierse blend van grain en pot still whiskey dat elk jaar opnieuw wordt samengesteld door de Master Blenders van de Midleton distilleerderij in Cork.

Wij vervolgen deze flight met een 12 jaar oude Yamazaki. Deze Japanner smaakt vol en zeer fruitig met een hele lange en complexe afdronk. Onze indruk van deze whisky is een glas vol zonneschijn en romige rozijnen. Is ze werkelijk zo goed als men zegt? Wij zeggen: 'Reken maar van Jetje'

Octomore wordt in verschillende kleine oplages geproduceerd door de Bruichladdich distilleerderij op Ilsay. Elke editie Octomore, telkens uitgebracht in vier verschillende variaties, is steeds een nieuw experiment met de verschillende bouwstenen waaruit ze bestaat. Immer zijn ze op vatsterkte gebotteld en alle zijn ze ‘zwaar geturfd’. Wij hebben de man achter de heropleving van de distilleerderij, Jim McEwan zelf eens mogen ontmoeten en schitteren naast hem in een ‘crowdfunding’-campagne voor het Norlan-whiskyglas. U begrijpt, we hebben een zwak voor deze whisky.

bottom of page