top of page

Arran Whisky proeverijVrienden, Liefhebbers, opgelet!


Aanstaande woensdag, 10 april hebben wij het genoegen om u uit te nodigen voor een bijzonder en bijzonder smakelijk evenement, namelijk een Arran Whisky proeverij. De proeverij vangt om 20:00 aan maar zorgt u svp dat u op tijd aanwezig bent; het is tenslotte een 'schoolavond' en er zijn er die vroeg weer op moeten. Wij willen hen niet onnodig laten wachten.


De proeverij wordt georganiseerd in samenwerking met drankengroothandel van Wees uit Amersfoort dat bij de kenners onder u bekend is van haar kwalitatief hoogstaande 'The Ultimate' bottelingen. Deze expressies zijn de geesteskinderen van Han van Wees, de man die Nederland whisky leerde drinken. van Wees zal op de avond zelf worden vertegenwoordigd door de innemende Wesley Wesseling.Wij zijn verder zeer vereerd dat de presentatie van de proeverij in handen is van Lucy Coomber, de Brand Ambassador van Arran. Zij zal ons uitgebreid kunnen vertellen over de diverse uit te schenken whisky's, de werkwijze en geschiedenis van de distilleerderij en natuurlijk ook over het eiland Arran zelf.


Inmiddels staat er op het eiland een tweede aan Arran gelieerde distilleerderij dat een 'peated' whisky produceert namelijk Lagg. Ook hiervan zullen wij een aantal fraaie expressies proeven. Wij zijn zelf zeer in onze sas met de 'Corriecravie' dat wij als sappig en aards omschrijven. U mag het zelf komen proeven.


Om de zaak goed in balans te houden zorgt wij voor voldoende 'voedingsbodem' Zoals u van ons gewend kan zijn trakteren wij op een fraaie selectie chocolade, kazen, charcuterie etc.


Vrienden, het zijn dure tijden en toch mogen wij u de proeverij aanbieden voor de bijkans ongelofelijk laag bedrag van slecht €24,- per persoon. Dit is een ideale gelegenheid om de beginnende whiskydrinker en ook de doorgewinterde aficionado (hernieuwd) kennis te laten maken met een aantal mooie expressies van wat wij één van Schotland's mooiste distilleerderijen achten. Mis deze kans niet!


Laat u ons weten of u komt via: info@cafezilt.nl


Graag tot ziens.

Comentarios


bottom of page