top of page

Red Light Jazz Festival 2024

A one, a two, a one to three, four....


Hepcats en swingnozems gelijk, het is weer zover. Dit gehele weekend staat het Wallengebied in het teken van jazzmuziek want vandaag barst de 11de editie van het Red Light Jazz festival weer los en Café ZILT is uiteraard en wederom van de partij.

Men zegt wel 'wat je van ver haalt is lekker' en dat kunnen wij van harte beamen. Kosten nog moeite hebben wij bespaard om saxophoniste Irene Reig weer naar Nederland te laten afreizen om drie dagen lang in ons café de specie uit de voegen te blazen. Natuurlijk neemt zij ter ondersteuning een roedel uiterst getalenteerde kompanen mee.


Irene schittert niet alleen in ons firmament maar is in Spaanse jazzwereld al langer een ster. Ondanks haar jonge leeftijd heeft zij nu al een indrukwekkende carrière opgebouwd en leidt een drietal bands, heeft een vijftal albums opgenomen en geeft bovendien les aan een jonge generatie talenten.

Ten tijde van haar verblijf en studie in Amsterdam hebben wij haar al vaker mogen ontvangen en het kan zo maar zijn dat er een aantal bekenden even aanwaaien om de zaak even fijn verder dan al wenselijk, uit de hand te laten lopen. Kleedt u zich vooral luchtig want het kan er heet aan toe gaan.

Vanavond vanaf 20:00 en zaterdag en ook zondag speelt zij van 16:30 tot 18:30 en van 20:00 tot 22:30. We zien jelui graag met ons meegenieten.


Can you dig it?


PS. Ons eerder peilen van het enthousiasme voor een schouwen van de EK wedstrijden waar het Oranje team aan deelneemt heeft niet geresulteerd in een luidkeels: 'Aanvalluh'. Hierbij opgeteld zijn de kosten in verhouding tot dit kleine geestdrift zo groot dat wij hebben besloten ons carbid aangedreven projectie apparaat niet onnodig te belasten met het door ons toch al zo verfoeide volksvermaak.

Comments


bottom of page