top of page

Stout & Goud

Smulpapen opgelet!


Met groot plezier doen wij u kond van ons tweede Stout & Goud festijn. Het laatste weekend van maart staat bij ons in het teken van een heerlijk samengaan van twee heerlijke dranken: stout en whisky.


Uw gastheren Laurens Frenken en Michael Bruynse hebben een zestal stouts met liefdevolle zorg samengebracht met een aantal hiertoe geselecteerde whisky's. Men heeft gepoogd de afzonderlijke dranken samen tot iets veel mooiers te maken dan ze afzonderlijk reeds zijn. Wij menen dat de heren hierin ruimschoots zijn geslaagd en kunnen een luidkeelse huldebetuiging nauwelijks onderdrukken. Hoera, bravo!


De combinaties draaien om een viertal zogenoemde 'collaboration brews' van brouwerij Poesiat & Kater. De bieren zijn alle speciaal voor het eigen Stout Fest gebrouwen en telkens in samenwerking met een andere brouwer. Hieraan werkte men samen met brouwers van De School, De Kromme Haring, Walhalla, en het Noorse Nogne O; alle gerenommeerde brouwers en de resultaten zijn er dan ook naar.


Het zal u inmiddels bekend zijn dat wij van lekker houden maar ook van lekker veel en derhalve hebben wij voor ons evenement het viertal bieren uitgebreid met Poesiat & Katers Van Vollenhoven Extra Stout en de spectaculaire Nutty Strategy van vandeStreek uit Utrecht. Op uitnodiging van deze laatste mochten wij eens aan een bier- en whiskypresentatie samenwerken; wij houden hieraan warme herinneringen over.


Het doet ons verder deugd de zorgvuldig samengestelde bier- en whiskycombinaties van extra glans te voorzien door 'pairings' met chocolade van Amsterdams eigen Chocolatemakers. Wij zijn trots te melden dat wij al langer samenwerken werken met Chocolatemakers en zetten onze gasten graag hun chocolade voor bij een glas whisky en donkere bieren. Onlangs besteedden wij extra aandacht aan dit fantastische bedrijf in één onzer recente whiskyverslagen.

Het evenement vindt het gehele weekend plaats. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart vanaf 20.00 en op zondag 27 maart vanaf 16.00 zien wij u graag aanschuiven. Op zondag worden wij vereerd met een bezoek van Chocolatemakers' Marjan Luttik. Zij verzorgt de rondleidingen en proeverijen in de fabriek in Sloterdijk en kan honderduit verhalen over chocolade. Wij zien uit naar haar bezoek.


Al met al menen wij een zeer smakelijk festijn te kunnen presenteren en raden u dan ook aan uw agenda te trekken en met een geestdrift dat het schrijfgerei door het papier doet gaan, dit evenement dat haar gelijke niet kent te noteren. Laat u ons weten of u wilt meegenieten? Er is beperkt plek en onze eerste editie was vlot volgeboekt. Graag uw reservering via de bekende sociale mediakanalen of naar ons e-mailadres info@cafezilt.nl.


Stout & Goud en Chocolade (en misschien ook een oestertje toe); jongens, daar moet je bij zijn.


Komentarai


bottom of page