top of page

Vrienden, Amsterdammers, Landgenoten....Met bovenstaande kop refereren wij aan een toneelstuk van de hand van de bekendste Engelse schrijver aller tijden. Het stuk speelt zich af in het oude Rome, een republiek, ook al in die tijd.

Het éémalig glorieuze Rome. Zie toch eens hoe dat is afgegleden naar het huidige Italië: een ramp op vele fronten. Een land in puin met slechts vage momentos van wat eens met geweld tot stand werd gebracht en miljoenen heeft laten zuchten. Het geweeklaag klinkt nog steeds na.


Neen dan ons Nederland, een Koninkrijk; vreedzaam en vredig, nijver en welvarend, schoon en groen en met een prachtige toekomst voor de boeg. Nederland, liefdevol maar waakzaam geregeerd door ons Koningspaar, Willem Alexander en Maxima. Een vader en moeder tot ons allen; genoeg liefde hebben zij voor ons dat zij zelfs de meest opstandige kinderen ( jullie verfoeilijke republieken ) in hun harten sluiten en ook aan hen een democratisch recht gunnen. Dit in weerwil van het feit dat deze goddeloze opstandelingen hen liefst op het schavot ziet.


Het zal u bekend zijn dat Café ZILT vol vuur raakt bij het zien van de Nederlandse driekleur maar laat het duidelijk zijn; de tranen kunnen wij niet meer bedwingen wanneer die vlag gepaard gaat met een Oranje wimpel. De eerste klanken van het Wilhelmus doet ons snotteren.


Nu terzake, wij vieren dit jaar Koningsdag tezamen met onze collega's van Bordello A Parigi, Kaap&tein en Casablanca. Er is muziek, er is drank, er is spijs en graag zien wij als belangrijkst element van de festiviteiten Uzelve en wel liefst in enorme drommen. Kom verkleed, gekleed of ontkleed maar kom. En ja, republikeinen zijn welkom ( mits u de bek maar houdt over ons teerbemind Koningshuis.) Vanaf 12:00 in de middag bent u van harte welkom.


OZO!

Comments


bottom of page