• Cafe Zilt

Whisky blog #1: Colonel E.H. Taylor Jr. en Balblair '99

Gelijk met onze nieuwe drankenkaart lanceren wij een geheel vernieuwde website en om ons meteen en geheel aan te sluiten bij de meest moderne vormen van communicatie hebben wij ons, omringd door ter zake deskundigen, laten overhalen een hoegenaamde 'blog' te beginnen. Niet alleen kunnen wij u nu op eenvoudige wijze informeren maar het schijnt dat dit ook extra internetverkeer genereert waarmee wij een nog groter publiek kunnen benaderen. Het ideaal van iedere neringdoende!


Welaan, wij verwelkomen u thans bij deze eerste editie waarin wij u vanaf heden met enig regelmaat op de hoogte stellen van nieuwe of bijzondere onderdelen van ons drankenassortiment, speciale evenementen of anderzijds interessante ontwikkelingen die wij u als gewaardeerde gasten niet mogen onthouden.


Extra aandacht voor twee bijzondere flessen

In deze eerste voorzichtige poging tot 'bloggen' vragen wij uw bijzondere aandacht voor een tweetal mooie flessen gedestilleerd. Beide zijn reeds enige tijd bij ons verkrijgbaar maar verdienen ons inziens toch wat extra aandacht. Het betreft hier Colonel E.H. Taylor Jr. bourbon en Balblair '99 single malt whisky.Colonel E.H. Taylor Jr.


Van de Buffalo Trace distilleerderij ( Kentucky V.S. ) komt onder andere de Small Batch Bourbon, Colonel E.H. Taylor Jr. Dit is werkelijk een voortreffelijk glas drank. Ze geurt zoet en rijk naar chocolade, vanille, maïs en toffee. In de mond ervaar je een zacht zoetje met precies genoeg kruiden om haar in balans te houden. Denk eerst aan vanille, chocolade en een beetje tabak met daar achteraan wat rode peperkorrels. De afdronk is lang en heeft aan het einde weer wat hitte en wederom een rood peperkorreltje.

Glorieus!