top of page

Whiskyverslag nummer een: Colonel E.H. Taylor Jr. en Balblair '99

Gelijk met onze nieuwe drankenkaart lanceren wij een geheel vernieuwde website en om ons meteen en geheel aan te sluiten bij de meest moderne vormen van communicatie hebben wij ons, omringd door ter zake deskundigen, laten overhalen een hoegenaamde 'blog' te beginnen. Niet alleen kunnen wij u nu op eenvoudige wijze informeren maar het schijnt dat dit ook extra internetverkeer genereert waarmee wij een nog groter publiek kunnen benaderen. Het ideaal van iedere neringdoende!


Welaan, wij verwelkomen u thans bij deze eerste editie waarin wij u vanaf heden met enig regelmaat op de hoogte stellen van nieuwe of bijzondere onderdelen van ons drankenassortiment, speciale evenementen of anderzijds interessante ontwikkelingen die wij u als gewaardeerde gasten niet mogen onthouden.


Extra aandacht voor twee bijzondere flessen

In deze eerste voorzichtige poging tot 'bloggen' vragen wij uw bijzondere aandacht voor een tweetal mooie flessen gedestilleerd. Beide zijn reeds enige tijd bij ons verkrijgbaar maar verdienen ons inziens toch wat extra aandacht. Het betreft hier Colonel E.H. Taylor Jr. bourbon en Balblair '99 single malt whisky.Colonel E.H. Taylor Jr.


Van de Buffalo Trace distilleerderij ( Kentucky V.S. ) komt onder andere de Small Batch Bourbon, Colonel E.H. Taylor Jr. Dit is werkelijk een voortreffelijk glas drank. Ze geurt zoet en rijk naar chocolade, vanille, maïs en toffee. In de mond ervaar je een zacht zoetje met precies genoeg kruiden om haar in balans te houden. Denk eerst aan vanille, chocolade en een beetje tabak met daar achteraan wat rode peperkorrels. De afdronk is lang en heeft aan het einde weer wat hitte en wederom een rood peperkorreltje.

Glorieus!Balblair '99


We komen langzaam al aardig op stoom dunkt ons. Onze nieuwe internetpagina is koud in de lucht of wij schrijven nu reeds onze tweede whisky 'blog' ( Uw suggesties voor een mooie Nederlandse vertaling van het Engelse 'blog' ontvangen wij gaarne ). Graag vragen wij voorts uw aandacht voor de Balblair '99: een prachtig fruitig en zoete glas whisky van de sinds 1790 geopende distilleerderij Balblair gelegen in Edderton in de Schotse hooglanden. Inmiddels eigendom van International Beverages Holdings Ltd. heeft men bij Balblair een iets andere aanpak dan te doen gebruikelijk. Doorgaans vermeldt een fles whisky hoe oud zij is of wanneer zij is gebotteld. Balblair brengt niet elk jaar een nieuwe editie uit. Zij bottelen de whisky slechts dan wanneer ze er klaar voor wordt geacht en men vermeldt slechts het jaar waarin de whisky te rusten wed gelegd. Deze '99 editie achten wij één van de beste in onze selectie.


Wij geven u slechts een korte omschrijving daar in dit geval u toch echt zelf deze nectar moet proeven om te begrijpen wat wij bedoelen. Diep brons van kleur ruikt ze floraal en naar groene appels, lichte citrustoetsen, vanille, grote hopen honing, chocolade en leer met een klein kruidje toe. Ze smaakt forser dan ze ruikt; weer veel honing en vanille maar nu ook toffee en veel kruiden. De afdronk is vol en lang, heel lang en eindigt zacht kruidig. Op 46% is dit echt weer zo'n glas die we gaan missen wanneer ze niet meer verkrijgbaar blijkt.


Welaan, tot zover onze eerste aflevering. Wij hopen dat u er net zoveel plezier aan heeft beleefd als dat wij zenuwachtig waren haar te schrijven. Uw commentaar wordt op prijs gesteld. Rest ons nog u uit te nodigen om zelf te ervaren wat wij u te bieden hebben dus komt allen in enorme drommen en zegt het vooral voort. Het leven is tenslotte maar kort (we zijn hier maar even op vakantie!) en er moet potdikke nog een hoop genoten worden!

Comments


bottom of page